keskiviikko 8. joulukuuta 2010

ROAD TRIP: Day 2 - Warrnambool



Herättiin ysin aikoihin ja alettiin pakkaamaan autoa ja tekemään aamupalaa ennen kuin ajettiin viereiselle ulkosuihkulle. Täällä on kummasti julkisia vessoja ja välillä ulkosuihkuja leikkipuistojen/picnic-mestojen vieressä, mutta kyllä niitä kuitenki saa ettiä. Ihanan kylmän suihkun jälkeen harhailtiin hetki Geelongissa ennen kuin löydettiin Princes Freeway.




Ajettiin Torquayihin, Australian surf towniin ja pysähdyttiin Surf World museumiin. Oli tosi mielenkiintoista nähdä, kuinka surffilauta on kehittynyt viime vuosisadan aikana :) Siellä näyttelyssä oli myös tosi hauska ja kekseliäs taideteos: ihmisiä oli pyydetty tekemään taidetta surffilautoihin, ja joku oli kehitellyt Maurice nimisen 14½-vuotiaan pojan, joka karkaa kotoa surffatakseen. Maurice on hyvin naiivi ja viaton ja käy kirjeenvaihtoa vanhempiensa kanssa. Kirjeet on kirjoitettu surffilautoihin hyvin värikkäästi ja "kirjeet" ovat muutenkin visuaalisesti hyvin räiskyviä. Luultiin ensiksi, että kyseessä oli oikea tarina, mutta meidän harmiksi museon pitäjät kertoi asian olevan toisin. 8(  Surffimuseossa oli myös indie-dokumentti parista aussijäbästä, jotka päättää lähteä jenkkeihin ja surffata "in all 50 states". Päädyin ostamaan sen dvd'n, mikä oli hyvä ostos ottaen huomioon, että meidän vanissa on dvd-soitin !



Museon jälkeen mentiin mäkkiin latamaan akkuja... Mäkkärin työntekijät katto varmaan hyvällä, kun roudasin mun jatkojohdon, järkkärin laturin, digikameran laturin ja läppärin, johon vielä kytkin kaksi iPodia, ja ostin pelkän pienen caramel shaken.  Kiitos myös ilmasesta WiFista !



Bells Beach mainittiin moneen otteeseen surf museumissa, joten päätettiin käydä katsastamassa se. Se on siis maailman kuulu ja siellä pidetään surffikisoja... Tietenkin juuri sinä päivänä, kun me päätettiin käydä katsastamassa se, there were absolutely no waves what so ever. Perus.



Luonnonäidin mahtailusta puheen ollen: TIETENKIN myös sää oli paska. Eihän meillä ollut suunitelmissa kuin ajaa Australian kuuluisinta ja kauneina tietä, Great Ocean Roadia pitkin...
En oikeesti ymmärrä. Kun mentiin Lauran kanssa laivalla kattomaan Great Barrier Reefia, taivas oli pilvinen. Whitsunday sailing oli pelkkää kaatosadetta. Fraser Island oli suht hyvä sää, vaikkei kuitenkaan Australian parhaimmistoa. Toisin sanoen, meillä on ollut harvinaisen paska tsägä sään suhteen. Loppujen lopuksi aurinko onneksi kuitenkin tuli esille, juuri kuin oltiin ihailemassa 12 Apostolia ja London Bridgea.



Mutta ennen kuin aurinko tuli esiin, oltiin tekemässä pieni mutka Cape Otway Lighthouselle kunnes huomattiin, että oho, pitäis varmaan tankata. PIAN. Melanie panikoi, että ei varmaan löydetä bensa-asemaa, ennen kuin bensa loppuu. Dom veti auton ainoalle miehelle kuuluvaa roolia, ja vakuutteli, että kyllä se bensa riittää. Kun viimein päästiin bensa-asemalle, Dominic paljasti, että hän oli viimeisen 20 minuutin aikana rukoillut, että päästäis määränpäähämme... :D

12 Apostles

Vaikka oltiin löydetty bensa-asema, se ei ratkaissut meidän ongelmaa, nimittäin asema oli mennyt puoli tuntia aikaisemmin kiinni (oikeesti, mikä bensa-asema menee kiinni puol 6 illalla??). Omistajan paikalle soittaminen maksaisi $20, mutta koska meillä ei muuta vaihtoehtoa ollut, päätettiin soittaa hänelle. Tietenkään Melanien puhelimella ei ollut kenttää, mun ja Lauran kännykästä oli loppunut akku ja Dominicilla ei ollut ollenkaan puheaikaa. Perus. Onneksi Australiassa on puhelinkoppeja, thank god for them. Mel ja Dom jäi soittamaan omistajalle, sillä aikaan kun me mentiin Lauran kanssa käymään viereisen motelli-ravintolan vessassa.
Kun tulin vessasta ulos, Dom ja Mel tuli mua vastaan.
Dom: "What's up?"
Minä: "Nothing. So, did you call the guy? When's he coming?"
"He's not coming. He didn't answer. It just went to the answering machine. The payphone didn't even give me change for $2"



Katon Domia ja Melanieta, kummatki on ihan vakavina. Sitten aletaan nauramaan hysteerisinä ja ehdotan, että NOH pitää varmaan alkaa kokkamaan tossa bensa-asemalla illallista ! Oli niin koomista oikeesti. :D  Ollaan jumissa in the middle of nowhere. Jossain Lakers Hill -nimisessä kylässä,jossa on yks motelli-ravintola ja bensa-asema (joka on kiinni)... :D:D



Onneks Yks aussimies, joka oli illallistamassa siellä, overheardas meijät, ja ilmotti, että saatas siltä bensaa! ILMASEKSI. Saatiin 8 litraa + yks pikkukanisteri 2 Strokea, bensaöljyjuttua, jolla ruohonleikkurit sun muut kulkee. Onni onnettomuudessa (free gas FTW) ja päästiin jatkamaan matkaa lähimmälle bensikselle :)

Nappastu liikkuvasta autosta

Ajettiin koko päivän aikana mun arvion mukaan ~320km. Aika helvetin vähän, kun vertaa, kuinka paljon meidän pitää ajaa in total.. Mutta nähtiin kyl kaikkee tosi kiinnostavaa matkan varrella, niin ei se haittaa.  Huomenna sitten enemmän ! Leiriydyttiin Warrnambooliin jonku kristillisen koulun pihalle. Ja koska joku mies tuli ehdottomaan, että meidän kannattas varmaan siirtyä, koska sen koulun piispa asuu ihan siinä lähellä, päätettiin, että herätään kello 7 aikaan ja ajetaan muualle tekemään aamupalaa.

1 kommentti: