tiistai 6. elokuuta 2013

Matkalukemista

Yksi juttu, jota odotan todella paljon vaihtovuodeltani, on se aika, jota minulla on itselleni.
Olenkin jo vähän kaavaillut ja listannut asioista, joita aion tehdä, nyt kun viimein pystyn. Ja ehkä vähän innostuin !

Eräs näistä asioista, joita aion harrastaa Madridissa ollessani on niin simppeli (mut ei suinkaan turhaan arvostettu) kuin lukeminen ! Uskokaa tai älkää, mutta en ole näiden kahden vuoden aikana ehtinyt lukemaan paljoa paskaakaan sitä, mitä itse haluaisin. Ensimmäinen vuosi meni Metropoliassa viitosia metsästellen, ja koska ensimmäisen vuoden kurssiarvosanoista päätellen onnistuin päämäärässäni erinomaisesti, voi myös arvata, kuinka monta tuntia ja kertaa on kulunut lukiessa niitä samoja business maailman opuksia... Voin sanoa, että ei kyllä kauheasti napannut lukea MITÄÄN sen jälkeen, kun ensimmäinen vuosi oli ohi ja kesäloma vihdoin täällä - ja noh, se 'kesäloma' vähän jatkui lukemisten suhteen... Muutenkin, toisena vuonna muutin omilleni ja olin niin paljon töissä ja menossa, että ei jotenkin pystynyt pysähtyä tekemään jotain niinkin rauhallista ja 'hidastempoista' (vaikka olenkin aika nopea lukemaan) kuin lukeminen.

Mutta nyt kun tiedän, että mulla tulee olemaan aikaa notkua puistoissa (koska logisesti ajatellen, kuinka työlästä voi olla ESPANJALAISESSA yliopistossa? ;D + olen kuullut huhua..) ja pelkkä bussimatkakin Madridin keskustaan villalta kestää sen puoli tuntia (joten ehdin lukemaan dösässä), olen alkanut listaamaan kirjoja lukulistalleni.

So I present to you:

Sandran lukulista - perfect matkalukemista:


Wolf of Wall Street / Belfort Jordan

matkablogi matkalukemista kirja matkakirjallisuus blogi wolf of wallstreet mitä lukea matkalla

Tutustuin The Wolf of Wall Street -kirjaan kolmisen vuotta sitten ollessani Marokossa. Etelä-Afrikkalaisella Ebrahimilla oli tämä kirja, jota sitten ahmin, kun en ollut surffaamassa tai kuvaamassa poikien surffailua barreleissä. Kirja on Jordan Belfortin kertomus itsestään, hänen matkastaan täysi nollasta Wall Streetin "Wolfeksi" -  joka päiväsaikaan oli miljoonia osakemarkkinoilla kieroiluillaan tienaava nero - ja öisin pääsekaisin helikopterilla lentävä sekakäyttäjä, joka pääsee asiasta kuin asiasta pälkähästä. Se on tarina siitä kuinka Jordan Belfort saa mutta lopulta menettää kaiken. Kirja on yhtä addiktoiva, kuin päähenkilön vetämät koksu ja ludet. Meni kaksi vuotta, kun yritin teosta metsästää kirjastosta, mutta lopulta kun kyllästyin jahtiin, tilasin teoksen Ebaysta. Kirja on tällä hetkellä kesken, mutta en malta odottaa, että saan sen luettua ! Pitää ainakin lukea tämä ennen kuin kyseinen elokuva ilmestyy (koska kirjathan on aina parempia kuin elokuvat, right?).

Catching the Wolf of Wall Street: More Incredible Stories on Fortunes, Schemes, Parties and Prison / Belfort Jordan

matkablogi matkalukemista kirja matkakirjallisuus blogi wolf of wallstreet mitä lukea matkalla

Jatko-osa edelliselle kirjalle. Koska en ole edes itse vielä lukenut takakantta saati ensimmäistä osaa loppuun, lainaan hieman takakantta: "In this astounding account, Wall Street’s notorious bad boy—the original million-dollar-a-week stock chopper—leads us through a drama worthy of 
The Sopranos, from the FBI raid on his estate to the deal he cut to rat out his oldest friends and colleagues to the conscience he eventually found. With his kingdom in ruin, not to mention his marriage, the Wolf faced his greatest challenge yet: how to navigate a gauntlet of judges and lawyers, hold on to his kids and his enraged model wife, and possibly salvage his self-respect. It wasn’t going to be easy. In fact, for a man with an unprecedented appetite for excess, it was going to be hell. But the man at the center of one of the most shocking scandals in financial history soon sees the light of what matters most: his sobriety, and his future as a father and a man."


Robinson Crusoe / Daniel Defoe

matkablogi matkalukemista kirja matkakirjallisuus blogi robinson crusoe mitä lukea matkalla

Uskokaa tai älkää, mutta en ole vieläkään nähnyt kyseistä elokuvaa (kokonaan - näin vain sen William jalkapallonaamaitkun jossain vaiheessa!). Kun aloin reissaamaan, alkoi kiinnostaa enemmän seikkailukirjallisuus ja tuli mieleen, että Robinson Crusoe olisi varmasti luettavan arvoinen kirja. Odotan aika paljon tän lukemista! Tässä ote Wikipediasta:
"Daniel Defoen romaani Robinson Crusoe kertoo yhden miehen selviytymistarinan autiosaarella. Tapahtumat sijoittuvat 1600-luvulle. Yhdeksäntoistavuotias Robinson karkaa kotoaan ja hyppää laivaan, joka suuntaa kohti Afrikkaa. Alus haaksirikkoutuu lähelle autiosaarta. Robinson selviää ainoana hengissä, koiraa ja kahta kissaa lukuun ottamatta. Saarella Robinson pitää tarkkaa päiväkirjaa seikkailustaan."


Lokki Joonatan / Richard Bach

matkablogi matkalukemista kirja matkakirjallisuus blogi joonatan lokki mitä lukea matkalla

Sain tän kirjan ylppärilahjaks joiltain randomvierailta (you know, you porukat kutsuu kaikkia random ihmisiä) jo kolme vuotta sitten, mutta se on vieläkin koskemattomana kirjahyllyssäni..! Lyhyeesti kirja kertoo "--lokista nimeltä Joonatan, joka tahtoo oppia lentämään hyvin, vaikka yleensä syöminen on lokeille tärkeämpää kuin lentäminen, minkä vuoksi Joonatan on erilainen kuin muut lokit" (Wikipedia). Kun kirjoja annetaan lahjaksi 'murrosvaiheissa' esim. ylioppilaaksi tultuaan, on niissä teoksissa yleensä jokin syvempi ajatus, joka toivotaan lahjan vastaanottajan sisäistävän. Luulen täten myös, että kun tarkoituksenani on lähteä vaihtoon ei vain opiskelemaan mutta myös pohtimaan elämää ja tulevaisuuttani, on tämä kirja erinomainen antamaanhyvät eväät pohdiskelulle siitä, mitä haluaa tehdä.


Fear and Loathing / Hunter S. Thompson



















Hunter S. Thompsonin Fear and Loathing in Las Vegas tarttui mukaan randomillä Akateemisen kirjakaupan kirja-alennuksesta joskus keväällä. Minuun vetosi halvan hinnan lisäksi kirjan ihana räikeä kansi (koska 98% kirjan kansista on vitun tylsiä??), joka muistuttaa vähän blogini banneria (toi punainen on oikeesti ihan pinkki!). Olen nähnyt kyseisen elokuvan, josta en tietenkään paljoa ymmärtänyt, kun katsoin sen niin nuorena - joten ehkä nyt, hieman vanhempana voisi saada jotain tolkkua tarinasta kirjan muodossa. Mielenkiintoni Hunter S. Thompsonin teoksiin kuitenkin heräsi, kun luin herran olleen aikamoinen persoona itsekkin alkoholin ja huumeiden täytteisine elämineen - olisi siis mielenkiintoista kurkistaa herran pääkopan sisään tämän romaanin muodossa ja tsekata kirjailijan paljon kehuttu kirjoitustyyli.

Muita kirjoja, joita haluaisin lukea:
-
Pikku prinssi / Antoine de Saint-Exupéryn 

-Joku niistä monista Peter Pan -kirjoista !
-1984 / George Orwell-Animal Farm / George Orwell 

...Halusin kans lukea Anthony Burgessin Clockwork Orange... KUNNES luin Sofian blogista teoksen sisältävän hyvin yksityiskohtaisia kuvailuja raiskauksista, että joo no thank you. Oon ihan helvetin herkkä ja järkytyn helposti - joten pass :D THANK YOU FOR THE WARNING THO! ;)

Rakastan lukuvinkkejä, joten jos teillä on jokin tunnettu tai vähemmän tunnettu kirja-aarre, vinkatkaa mulle, Englanniksi tai Suomeksi! En nimittäin välttämättä ole lukenut sitä...! :)

4 kommenttia:

  1. Hirmu kiva postaus! Ja ihana banneri c:

    http://cowswings.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiitos ! Ihana kun tykkäät, väsäsin tätä nimittäin puol neljään asti yöllä (yöinspis u know...) ja nyt on silmät ihan sirrissä :D
    Ja kiitti, I love my banner too :D <3

    VastaaPoista
  3. kiva postaus ♥

    Lumipuuteria.blogspot.fi

    VastaaPoista