torstai 14. lokakuuta 2010

The Culture Differences Between Australian and Finnish Men

Haluaisin kirjoittaa tänään kultuurieroista australialaisten ja suomalaisten miesten välillä.



Eilinen on hyvä esimerkki tästä.



Pyöräiltyämme Lauran kanssa Bingul Baylle ja trekattuamme 2km korkellae Bicton Hillille saavuimme takaisin Mission Beachiin. Itse menin päivittämään blogiani, tai siis uploadaamaan jo valmiiksi kirjoittamani tekstin ja kuvat, ja Laura meni tapojensa mukaisesti ottamaan päikkärit.

Bicton Hill


Internet cafen mennessä kiinni latailin vieläkin kuvia bloggeriin ja jäin juttelemaan cafen omistajan, Peterin, kanssa. All o a sudden Peter asked me whether i could help him with setting up the WiFi. Tietenkin myönnyin ja mun olisi kuulunut kiivetä tikapuille katonrajaan asettamaan uutta ADSL-boksia, ellei Peter ois sittenkin päättänyt tehdä sitä itse. Toisin sanoen istuskelin vain sisällä pyödän ääressä välillä freshaten  WiFi connectionia, joka ei vielä toiminut. Rick tuli kysymään halusinko olueen. Ofc. Olin juuri aikeissani lähteä takasin hostellille tekemään nuudeleita, kun hän kysyi, haluaisinko pizzaa. Hooray for some beers (6) and a free meal : )


Wild Mango.. sooo good


Päädyttiin sitten pelaamaan poolia Peterin, Christopherin ja Rickin kanssa. Hain myös Lauran ja hollatilaisen Melanien. Miehet tarjosivat oluita ja sain jopa sellasen beer coolerin Rickiltä. Tajuttiin myös Peterin kanssa, että en ollu pystynyt log outtaamaan mun WiFista, joten hän sanoi antavansa minulle ilmaiseksi uuden slipin 5 tunnin ilmaisesta WiFista. Nice.

Murray Falls

Pointtini oli se, että suomalaiset ja australiaiset miehet ovat hyvin erilaisia.

Thanks for the beer Peter! @Tully

Jos suomalaiset miehet ostavat sinulle juoman, he olettavat, että ole automaattisesti heidän koko illan. Australailaiset (kuin myös esim. keskieurooppalaiset) tarjoavat hyvää hyvyyttään. (ÄITI: tietty pitää olla varovainen!)



Voit myös lähteä australialaisen miehen mukaan, ilman, että tarvitsee pelätä, että hänellä on jotain taka-ajatuksia. Esimerkiksi tänään saatiin Lauran kanssa ilmainen kyytin Murray Waterfallseille Peterin kanssa. Meidän oli ollut tarkoitus pyöräillä sinne hänen suosituksestaan, mutta 80km taisi olla hieman esteenä. Vaikka hänellä olisi ollut varmasti muutakin tekemistä, hän tarjoutui ajamaan sinne, ILMAISEKSI. Kaiken lisäksi hän tarjosi meille olueet ja pelin poolia (tietty hävittiin).
Sitäkin voi pitää erovaisuutena, että täällä voit hengata reilusti vanhempien tuntemattomien ihmisten kanssa  ilman, että se on jotenkin ns. epäilyttävää. Esimerkiksi Rick, Peter ja Christian ovat kaikki plus thirty something lähes tuntemattomia miehiä meille, mutta ikää ei tule mietittyä, koska tietää, millaisia australialaiset ovat pohjimmiltaan.

@Feluga.. A true crocodile dundee village

Anyway

Taidan jatkaa viinin juomista ja seurustelua. Tuntui hyvältä kirjoittaa ajatuksia alas.



Peter sanoi, että saataisiin 20% alennus, jos hypätään skydive. Tavallaan huvittaisi, joka on aika hullua minulta, koska pelkään korkeita paikkoja kuollakseni. Katselin vain yksi päivä Mission Beachin rantaa ylhäältä päin lähestyä skydivaajia, ja mietin, että hei mäkin haluun (+ olin aika tylsistynyt).
Joten äiti ja isi, jos haluutte ostaa mulle aikaisen joulu- + synttärilahjan, niin pistäkää mun tilille ~300AUD (420€... hehee), koska itelläni ei ole muuten hyppyyn varaa : D

Mä, Julia&Julia (Saksa), Melanie (hollanti), Natalia (Puola), Laura

Life is Good.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti