sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Asuntonäyttö Fail

KUI SIISTI PÄIVÄ!

Meitsi siis lähti Madridin keskustaan aikeinaan tsekata se asunto (tai siis huone), josta kirjoittelin viime yönä. Olin saanu unta perus aamuviideltä jälleen, ja kyl vähän teki mieli jäädä nukkumaan, mut pakotin itteni hereille puol yhdeltätoista. Kun seisoskelin sen kerrostalon eessä lähellä Plaza de Españaa puoli yhden aikoihin, tekstailin Hannalle, että pitäsköhän mun tekstaa sille asunnonvuokraajalle, että oon nyt täällä talon eessa - 8 minuttia etuajassa - vai saakohan se slaagin (koska espanjalaiset on aina myöhässä) :D Noh, en ehtiny ees kirjoittaa sitä viestiä sille jäbälle, kun se jo tekstas mulle, että SORI sun asuntonäyttöäs ennen oleva muija ehti jo nappaa sen asunnon! Mietin siinä vaiheessa, että "ookoo", kiva ku seison täs oven eessä ja raahauduin tänne meijän kyliltä asti :D Mut oikeesti, ihme ja kumma se ei ees kauheammin vituttanut! Päätin käppäillä vähän ja käydä esim. Corte Inglésin tavaratalossa (vähän niinkuin Stockman) ostamassa mammalle yhden joululahjan.


"kiitti ilmotuksest!"

Noh, en ehtiny kauheammin käppäillä, kun bongasin kadun toisella puolella Sushimestan ! Sushia kello puol yks aamupäivästä? Mikä ettei, ihan sama vaikka juuri söin aamupalan :D Tilasin ja istuin pöytään ja aloin googlailla museoita, joilla on ilmainen sisäänpääsy sunnuntaisin. JA sain pikku bonerin, ku bongasin, että Museo Reina Sofiaan on ilmainen sisäänpääsy tänään! Ärsytti siinä vaiheessa, että olin jättänyt järkkärin himaan (eli sori vaan tätä kännylaatua). Safkan jälkeen käppäilin Tribunaliin päin, bongasin mun "kotikadun" - eli Calle de Palma -kadun Malasañassa, jossa asuin viikon hostelissa, ollessani reilaamassa vuonna 2011. Huomasin kans, että joku vuokraa sieltä samaiselta kadulta huoneita - pistin siihen numeroon viestiä ja mulla onki tiistaina asuntonäyttö ;) Ei ois yhtää paskempi mesta asua. Luulen kans, että mies kans viihtyis siel aika mukavasti, ku on niin keskeisellä sijainnilla ja kaikkien random pikkuliikkeiden/kahviloiden ympyröimänä. :)


Museum Reina Sofian ilmainen sisäänpääsy alkoi vasta 14:30, joten chillailin ulkona whatsappaten auringonpaisteessa - +11 joulukuussa ei ole ollenkaan paha, jos multa kysytään :D Hitto se museo oli muuten iso ! Ehkä vähän liiankin! Jaksoin kiertää vain kakkoskerroksen, koska katsottavaa oli vain liikaa! Sunnuntai-iltapäivästä eteen päin käytössä tais olla vain 2. ja 4. kerros, jota en käynyt katsomassa. Päättelin, että enköhän mä tule tuolla museossa muutenkin vierailemaan :) En tykännyt Salvador Dalín maalauksista (vaikka se onki aika hauskan näkönen dude viiksine ja ilmeineen :D) - jotenki liian häröö, freakyy taidetta. Surreliasmi muutenki..nääh. Picassolt ei ollu muuta hienoo esillä ku Guernica... HITTO, ett se oli siisti.. ja iso!


Reina Sofian sisätilat oli näyttävät ! ihana tollanen linna - jos en väärin käsittänyt audio-opaalta, niin tää rakennu oli alunperin sairaala... voikohan nyt pitää paikkansa :D Korjatkaa, jos olen väärässä!

Käväsin viel ostaa pari joululahjaa ennen ku suuntasin himaan, ja hitto nyt on kyl taas sellanen olo, että on lämpöä... Voisinko jo vain tulla jo kipeeksi (kolmatta kertaa tän syksyn aikana..) ?? Haluan tän puolikuntoisuuden/kipeyden ohi ENNEN Suomea.

Mut juuuu, good day :) "Onni onnettomuudessa", niinku äiti aina sanoo. Toivottavasti saan hoidettuu ittelleni asunnon (huoneen) ennen ku lähen Suomeen!


Ps. Oisin halunnu julkasta täällä yhden kuvan siitä, kuinka isä ja poika on kyykistyneinä Salvaros Dalín maalauksen eteen - mut en ole varma - vaikka ilmottaisin sen kuvan yhteydessä, kuka sen teoksen on maalannut ja kuka sen maalauksen omistaa - olisiko se silti laitonta julkaista ja levittää taidemaalarin kuvaa netissä? Että tulisko siitä joku syyte mulle? Pistin asiasta kyselyä mun lakimaikalle ihan mielenkiinnosta :D (Museossa siis sai luvan kuvata - ilman salamaa.)


Typerin näkemäni juttu tänään... Ok joo, tajuun, että toi Chihu varmaan tarvitsee jotain lämmikettä turkkinsa lisäksi ilmojen kylmetessä... mut hei oikeesti, kuka pukee chihuahuansa TRACK SUITtiin !? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti