torstai 23. kesäkuuta 2011

Jersey

Lueskelin tossa Fit-lehteä, ja hämmästykseni löysin sieltä myös ihan mielenkiintoiselta kuulostavan matkaehdotuksen.
Nimittäin Jerseyn.

Jersey on "crown dependency" eli brittiläiseen imperiumiin kuulunut erillisalue, joka ei kuulu EU:hun eikä ole osa Yhdistynyttä Kuningaskuntaa. Jersey on itse asiassa maantieteellisesti lähempänä Ranskaa kuin Englantia, ja ite ainakin ajattelin mennä sinne lautalla Ranskasta. Se on veroparatiisi, sillä siellä ei ole arvolisäveroa ja verotus on muutenkin aika alhainen. Tän vuoksi kyseisellä saarella asuukin paljon miljonäärejä mukavissa kartanoissaan.

Mestoilla ois kiva käydä sen vuoksi, että siellä näyttää olevan vaikka minkälaista tekemistä. Siellä voi mm. SURFFAA <3 The surf should be the warmest in all of England according to Fit-magazine... ett kyl natsaa. Olis kiva päästä uittamaan taas varpaita märkäpuvussani...

Tuol saarel voi myös pyöräillä, tehä hikei, ja hiekkapurjehtia vai mikä ihme sen lajin nimi olikaan. Voisin tarkistaa sen lajin nimen, ellei äiti olis palauttanu sitä lehtee ilman mun lupaa !!

Jerseys ois myös kiva käydä sen takia, että se on ihan uus juttu mulle. En tienny edes ton paikan olemassa olosta. Luulen vähän, että sinne ei kovin monet backpackerit eksy, ja hostelworldsin mukaan siellä pitäiski olla vaan yks hostla (30€/yö). Mietin vähän, että pitäis ehkä varata pari yötä jo, että mahdun nukkumaan, mutta inhottaa tehä mitään suunnitelmia. I wanna do things according to the no plan -plan !

Last but not least, Jerseys ois ihan pakko käydä vaan siks, että voisin lähettää Mialle ja kaikille muille mun buddeille "Greetings from Jersey (Shore)" ;)

Kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti