lauantai 16. marraskuuta 2013

Jumissa Amsterdamissa


No eipä menny nii smuutisti tää loppumatka - lento nimittäin lähti ja saapui myöhässä tänne Amsterdamin kentälle, mutta ei se mitään, kun mun ja monen muun jatkolennot oli peruttu sankan sumun vuoksi! Menin sit hakemaan inffoo uudesta lennosta ja se lähtee vasta 13.55... maaaaaan, olisin tohon aikaan ollu jo himassa kaks tuntia sitten, jos olisin päässy sillä alkuperäsellä lennolla kotiin :D Tahdon nukkumaan ! Oon nukkunu 2 h vaan.

Mutta jotain hyvääkin tässä, sain nimittäin 10 euron lounaskupongin (FREE FOOD kelpaa aina :D) ja 50 euron dicount voucherin seuraavaa KLM:n lentoa varten (!). En kyl usko, että tuun enää lentämään KLM:llä vaan alan (viimein!) käyttämään tota Finnairin Stand By -systeemiä, jolloin maksan vain verot lennoista :DDD (Y) toimii.

Pitääpi selvitellä, että voinko mä vaan ostaa jollekin muulle ihmiselle lennot tolla alennuksella... Kun kuitenkin eräs ois kuiteski tulossa mun luokse Madridiin, kunhan vain pääsis intistä eka veke...



Ainiiiiiin ! Ja kuinka hyvä !!! Tappaakseni aikaa käväisin parissa kaupassa (sidenote: kandee ostaa vaan kaikki viina Madridista - puolet halvempaa ku tax free shopissa 8D) ja löysin vahingossa Donna Tarttin Goldfinch -romaanin !!! En ees tiennyt, että naikkosella on uusi teos ! Löysin kirjan vahingossa, kun kattelin, että mitä löytyy TOP-listalta - ja katos, ykkössijallahan se kirja keikisteli. Ja ei varmaan ihan turhaan myöskään, nimittäin kirjailijan The Secret History (suom. Jumalat juhlivat öisin) on yksi mun lemppareimpia kirjoja! Muistan lukeneeni, että Tartt kirjoitti kyseistä esikoisromaaniaan _13 vuotta_ ! Tää uusi eli kolmas romaani on yhtä paksu (771 sivua) kuin edeltävätkin teokset (kakkosromaani kulkee nimellä Little Friend), ja odottelenkin antoisia lukuhetkiä :) En vain tule tarttumaan kirjaan vääääähään aikaan, sillä mulla on nyt kesken Luke Rhinehartin The Dice Man, jonka jälkeen mun on iiiiihan pakko lukea kotona Helsingissä odottava, Ebaysta tilattu Wolf of Wall Streetin kakkososa - eli erittäin karismaattisen, nokkelan ja helvetin älykkään Jordan Belfortin Catching the Wolf of Wall Street. Jos kiinnostaa, mitä kaikkea muuta mulla on mun lukulistalla, kannattaa kurkata tänne :)

Lukuvinkit on muuten aina erittäin tervetuleita - olisiko teillä jotain kirjasuosituksia siis?

PS. Päätin, että tästedes ostan joka kerta ainakin yhden kirjan ollessani lentokentällä - kunhan vain siihen on mahdollisuus :)

5 kommenttia:

  1. ei voi antaa stand by-lippuja muuta kun sukulaisille (lapsille ja vanhemmille) :( muut voi saada ystävälippuja jos se staffilainen on mukana matkassa ja ne ystäväliput ei oo ees niin halpoja...joku halpis lentoyhtiökin tulis sillon actually halvemmaks :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkotin siis, että antaisin ton 50euron KLM-alennuksen :D Taisin kirjottaa vähän epäselvästi :)

      Poista
    2. aaaah okei ofcoors, mun aivot ei siis vaa toimi näköjään :D

      Poista
  2. Finnairin stand by-lippuja? Mitä ihmettä ne on? :D (Tietoja halvemmista lennoista? Aina tarpeen!!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ne on lippuja, joita perheenjäsenet kuin asianomainen voi käyttää, jos on töissä esim. Finnairilla tai Flybe:llä. En tiedä, mitkä kaikki on ton stand by -etuuden alaisia (esim. dno jos siivoot finnairin koneita, niin oletko silti valtuutettu kyseiseen etuuteen) - mutta noita ei siis voi valitettavasti käyttää kuka tahansa, vaan pitäs olla esim. itse tai toinen vanhemmista Finskillä töissä. :/

      Ja ne on siis lippuja, joilla lennetään ilmeisesti pelkkien verojen hinnalla - pääset siis koneeseen, jos koneessa on tilaa, sillä näillä stand by -lipuilla et voi varata itselleni paikkaa. Eli ainoo minuspuoli. Mut jos ei oo mihinkään kiirettä ja eikä oo pakko olla jossain paikassa päivänä x, niin tää onki aika hyvä juttu.

      Poista