keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

HUVILA, TUO TULEVA KOTINI !




En ole päivitellyt taas pitkään aikaan...! On vaan ollu jälleen super hektistä, kun ei ole ehtinyt tekemään muuta kuin nukkumaan, olemaan töissä ja maximoimaan cuddlausajan ! Nyt kun mieski on "viety" inttiin, niin on aikaa keskittyä näihin omiin asioihin, kuten esim. blogiin. :)

Kirjotin viimeks siitä, kuinka otin yhteyttä koulukaveriini, joka oli myös suorittanut pakollisen vaihtonsa Madridissa ja kuinka sain kuulla jotain erittäin lupaavaa..... NIMITTÄIN nyt mulla on tiedossa kämppä, jossa asua ! Tai oikeastaan... H U V I L A.

Se, että tulen todennäköisesti (niin todennäköisesti kuin espanjalaisen vuokranantajan kanssa voi sopia mitään huonevarauksia... :D) asumaan huvilassa on ihan toissijaista, mutta mikä mua oikeasti innostaa tossa on se, että saan kaksi kärpästä yhdellä iskulla !


Tulen  nimittäin asumaan kommuunissa JA oppimaan espanjaa, sillä suurin osa kämppiksistä lienee yleensä espanjankielisistä maista... :)

Tämä kyseinen huvila on siis kolmikerroksinen talo, 5 minuutin bussimatkan päässä koululta ja puolen tunnin matkan päässä keskustasta. Se, etten asu Madridin keskustassa, ei ole niin suuri menetys, kun saan kaksi muuta tärkeämpää kriteeriä täytettyä (kommuuni + espanjan oppiminen kämppisten avulla). Muutenkin, voihan sitä myöhemmin muuttaa?



Huvilassa on 12 noin 10 neliön huonetta, keittiö(t), olkkari(t), vessa(t) ja ulkona vielä uima-allas ja grillikatos grilleineen. Vesi, sähkö ja netti sisältyvät vuokraan (!), joka on naurettavat 300 euroa !!!! Shit, kui hyvä. Voin kertoa, että nykyään maksan tästä ihanasta Kallion yksiöistäni (24 neliötä) 670e veden kanssa, joten hitto ku tuntuu halvalta :D Ja mikä hauskinta, myös siivouspalvelut sisältyvät hintaan, joka on aina hyvä tämmöiselle sottapytylle :)

Kuukauden bussilippu kuulemma maksaa 20 euroa, joten ei tule kalliiksi, vaikkei asukkaan keskustassa. Bussit kulkevat läpi yön, mutta jos oikein laiskaksi rupeaa, baarista voi tulla taksillakin kotiin, koska matka on vain 25 euroa (ja jos sen summan jakaa porukan kesken, sehän ei ole summa eikä mikään!).



Kämpän omistaa kaksi rentoa veljestä, jotka puhuvat espanjaa, mikä on kuulemma aika harvinaista. He vuokraavat huviloitaan opiskelijoille, koska huonon taloustilanteen vuoksi ne eivät mene kaupaksi (joka sopii minulle ihan mainiosti!). Koulukaverini oli pari vuotta sitten maksanut huvilanhuoneesta 400e, mutta nyt hinta oli pudonnut satasella :) Takuuvuokrakin on vain yhden kuun vuokra ja kaverini kertoi, ettei takaisin maksussa ollut mitään ongelmia - kaikki ei ehkä tätä tiedä, mutta toisin kuin Suomessa, Espanjassa on tapana maksaa vuokravakuus KÄTEISELLÄ, mikä saattaa tuntua hieman epäilyttävältä näin suomalaisiin standardeihin tottuneena.




All in all, olen super innoissani enkä malta odottaa, että pääsen tutustumaan kämppiksiini, yhteiseloon ja kokailemaan yhdessä ruokaa ! Luokkalaiseni Enni ja Heidikin ovat olleet kiinnostuneita muuttamaan huvilaan, joten näyttää siltä, että on tulossa ihan super hauskaa :D

PS. Kyselin, ja nettikään kännyyn ei ole paha - vain 10e kuussa.

- Kaikki kuvat koulukaverini, joka ei kuitenkaan halunnut nimeään tänne ! -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti